Ikke nytt, men originalt

dans1Michael Jackson var selveste kongen av popmusikk, og den verdenskjente artisten har etterlatt seg utallige sanger som fortsatt høres verden rundt hver bidige dag. Helt fra hans beskjedne start som yngstemann i Jackson 5, til hans siste dager som syk, sliten mann, har Michael Jackson alltid utstrålt positivitet, sjarm, en kjærlighet for livet og en forståelse for alle vanskeligheter menneskene går igjennom. En kjent myte er at Michael Jackson oppfant alle sine dansestiler helt selv – dette er feil. Selv de mest kjente detaljene fra dansene han fremførte ble oppfunnet av andre mennesker. Michael gjorde disse dansestilene verdenskjente, og det skal han fortsatt ha takk for. Moonwalk har du sikkert hørt om – Michael fremførte denne veldig ofte. Det ser ut som at han går fremover, men egentlig dytter han seg selv bakover. Dansetrinnet ble popularisert av Jackson, men var å se flere tiår før den kjente fremføringen av Billie Jean i 1984.

Musikkvideoer fra fremtiden

Musikkvideoene Michael Jackson slapp ut med jevne mellomrom, gikk verden rundt og var å se på MTV fra morgen til kveld. Dette fordi de skilte seg sterkt ut fra alt annet som var «normalt» på den tiden. Mange av musikkvideoene hadde rot i fremtiden, med science fiction i sentrum. Thriller, Smooth Criminal, den kjente videoen Scream (som han filmet sammen med søsteren Janet Jackson) – listen fortsetter. Det er forresten i Smooth Criminal man ser det kjente dansetrinnet «Anti-Gravity Lean», der danserne, med Michael i sentrum, lener seg nesten rett frem uten å falle. Science fiction har lenge vært populært, siden det er vår måte å forutse fremtiden på. Dette speiles av også i pengespillindustrien, der spilleautomater som Aliens har fått høy oppslutting. Klikk her for å lese mer om denne og andre lignende maskiner.

Helhetens mester

Michael Jackson oppfant kanskje ikke noen spesifikke dansestiler, men det er måten han brukte dem på som er så fantastisk. For ingen kunne sette opp et show som Michael Jackson, The King of Pop. Hver eneste konsert han avholdt var uforglemmelig, fylt med spesialeffekter, lys, metaforiske bilder og fyrverkeri. Det er dette som skilte pop-ikonet fra alle andre artister. Noe det fremdeles ikke er noen andre som klarer å forbigå, den dagen i dag, flere år etter hans død. Michael Jackson var den perfekte blandingen av alt, fra hans fysiske former og utseende til musikkstil, stemme, tekster og dansestil. Alle hans album solgte millioner av utgaver, og utallige etterlignere kom på plass for å tjene penger på hans popularitet. En av disse var Omer Bhatti, en norsk gutt som raskt ble favoritten til Michael. Den dag i dag ser han på Michaels egne barn som søsken, og er ofte i USA for å besøke familien han levde med i årevis. Til tross for kritikk mot forholdet Michael Jackson hadde til barn, er det helt klart at popkongen kun ville gi dem en god barndom, noe han selv aldri hadde.