Strictly Come Dancing er et britisk TV-show, med kjendiser med profesjonelle dansepartnere som konkurrerer i en dansekonkurranse. Hvert par får poeng av fire dommere fra 1 til 10. I Norge er serien kjent som «Skal vi danse».

Showet har blitt vist på BBC One siden 15. mai 2004, primært på lørdagskveldene med et påfølgende program som har vist resultater som også har inkludert publikumsstemmene. Den deltakeren med færrest stemmer har så måttet avslutte konkurransen. ’Skal vi danse’ har gått på TV2 siden 2006, og har hatt godt over 600.000 seere hver lørdagskveld. Konseptet er til sammen solgt til over 30 land verden over.

Kjendiser imponerer

Dansekonkurransen består av ulike kjendiser fra både TV, idrett og musikk. Det som appellerer til publikum er at aldersnivået spenner fra raske og topptrente mennesker i 20-åra til kjendiser som snart fortjent kan gå av med pensjon. Godt voksne kjendiser har allikevel gjort alt de kan og imponert stort med dansingen. I konkurransen skal kjendisene gjennom dansearter som blant annet Vals, Quickstep, Cha cha cha, Rumba, Fox Trot og Samba. I den første sesongen i Storbritannia i 2004 vant nyhetsankeret Natasha Kaplinsky foran TV-personligheten Christopher Parker. Kaplinsky var da 32 år mens Parker så vidt hadde bikket 21. I Norges første sesong var det dagens programleder Katrine Moholt som stakk av med seieren, i en jevn finale hvor hun møtte artisten Guri Scanche.

Populært å spille på

Det er ingen hemmelighet at det meste blir mye mer spennende hvis man kan spille og vedde på hvem som vinner. For hver runde kan man spille på hvem man tror ryker ut og man kan under hele sesongen helt frem til finalen også spille på hvem man tror vinner sammenlagt. Spilleselskapene merker at omsetningen har økt betraktelig de siste sesongene, og så populært har det blitt at utenlandske spilleselskaper også tilbyr odds på den norske versjonen. Som du kanskje vet er sesongen allerede i gang i «Skal vi danse» på TV og ønsker du å spille på hvem du vinner får du norske tips på hvor du kan gjøre dette flere steder på nettet, men det er best å finne et kasino du får best bonus og odds på den du har størst tro på.

Årets sesong er allerede i gang

I Storbritannia har utvalgte vinnere av tidligere sesonger, siden oppstarten i 2004, vært på en morsom danseturne over hele landet, før nå en ny sesong settes i gang. Hvert eneste show har selvfølgelig vært utsolgt. Årets deltakere i Storbritannia er blant annet skuespillerinnen Helen George og sangerinnen Jamelia. Størst forventninger er det nok til årets eldste deltaker, Ainsley Harriott, som snart fyller 59 år. Han er kjent fra flere matprogrammer på britiske TV-skjermer.

Sesongen er allerede godt i gang på TV2 også, hvor blant annet Mads Kaggestad og Gitte Witt er de som har måttet forlate konkurransen hittil. Favoritt når dette skrives er nok Katarina Flatland, som fikk sesongens første tier da hun viste frem sine ferdigheter under teamet «tidsreise». Hun danset som om hun kom rett fra året 1910 og imponerte alle seerne og dommerne stort.